Porsche-vinner rattet rundt bookmakerforbud

Lotteritilsynet jakter på idrettsprofiler som reklamerer for utenlandske spillselskaper, men det er umulig å stoppe nordmenn som herjer utenfor landegrensene.

Næringsliv

Dennis Olsen (21) har allerede vunnet årets Porsche Carrera Cup og jakter på sammenlagtseieren i den enda mer prestisjetunge supercupen.Forrige sesong kunne motortalentet kjøre rundt med logoen til Betsafe på hjelmen uten at norske myndigheter kunne gjøre noe som helst.– Jeg hadde dem som sponsor i fjor. Det bildet hvor de er med på hjelmen er ikke oppdatert, men dessverre så er de ikke med (som sponsor) i år. Vi hadde et veldig fint samarbeid hvor de var med og støttet opp, og vi gjorde eventer sammen, sier Olsen.– Jeg fikk en god vinn-vinn-situasjon ut av det. Jeg hadde ingen problemer med det (å ha Betsafe som sponsor), påpeker 21-åringen.Senere i høst skriver Olsen trolig under på en svært lukrativ kontrakt med Porsche som fulltidskjører.– Jeg kjører i utlandet, hvor det (spillreklame) er lov. Det var en veldig enkel problemløsning. Det var ingen problemer siden jeg ikke kjørte i Norge. Jeg er norsk, men konkurrerer ikke i Norge. Da var det aldri noe problem. Og bilder har jeg selvfølgelig lov å legge ut. Vi hadde ingen problemer, fortsetter Porsche-føreren.Nylig var John Arne Riise, tidligere Champions League-vinner og Premier League-profil, ute med kritikk av norske myndigheter. Han følte seg plaget etter det kom fram krav om at hans facebookside måtte stenges så lenge han er knyttet til et utenlandsk spillselskap.Aldri reddOlsen skal i helgen jakte på seieren i Porsche Supercup, hvor han er tre poeng bak tyske Michael Ammermüller (31). Det går mot et en dramatisk finalehelg i Mexico.– Er du noen gang redd bak rattet?– Nei, jeg er aldri det. De banene jeg kjører på er bygget for å kunne kjøres fort på. Det er ikke det samme som i rallycross, hvor det bare er autovern og kanskje en jordvoll. Det er ikke like trygt, akkurat som i rally, hvor du kjører i skogen og kan møte fjell og svære furuer, sier Olsen.Nylig måtte rallycrosskongen Petter Solberg til sykehus med krage- og ribbeinsbrudd.– Banene våre er bygget for fart og at noe kan skje. Du kan dø også på en racerbane. Vi kjører tross alt i hastigheter over 300 kilometer i timen, som er ganske mye raskere enn du kjører i rallycross og rally. Alt kan skje, men jeg tenker aldri over det, sier Porsche-føreren fra Våler i Østfold.– Hva er det verste du har opplevd?– Jeg har, bank i bordet, ikke vært borti noe. Det har bare vært smågreier, som ikke har vært farlige i det hele tatt. Jeg har aldri skadet meg i en bil, sier Olsen.Fysisk blodslitEn viktig årsak til å unngå unødvendige feil bak rattet ligger i den fysiske formen.– Jeg trener to ganger om dagen, vi er på nivå med de aller beste idrettsutøverne i verden. Løping og sykling kombinert med styrking av nakke, hode og rygg. Men siden vekten skal holdes nede må jeg være forsiktig med vektene.– Det er ikke bare å sette seg på "ræva" og kjøre, som mange tror. Vi kjører med en snittpuls på 85 prosent og har 185-190 i puls i en halvtime. Det er ganske ekstremt. Vi har mellom 2,5 og 5 G i hver sving. Er du ikke i form, klarer du å kjøre, men du kommer til å gjøre feil og krasje, sier 21-åringen.(©NTB)

dennis olsen
porsche
lotteritilsynet
spillselskaper
Nyheter
Næringsliv