Claude Paris

PSG-eieren etterforskes for korrupsjon

Sveitsisk påtalemyndighet har åpnet korrupsjonssak mot Nasser al-Khelaifi, den styrtrike eieren av fotballklubben Paris Saint-Germain.

Saken mot qatarske al-Khelaifi kommer som en del av en pågående etterforskning av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).PSG-eieren trekkes angivelig inn i etterforskningen i forbindelse med tildelingen av medierettigheter for fotball-VM i visse nasjoner.Også Jerome Valcke, tidligere generalsekretær i FIFA, skal etterforskes. Påtalemyndigheten i Sveits mistenker at beIN Media Group, som ledes av al-Khelaifi, skal ha betalt bestikkelser til Valcke for å sikre seg rettighetene til VM i 2026 og 2030.Etterforskningen gjelder «Jerome Valcke, direktøren i beIN Media Group LLC, Nasser al-Khelaifi, og en forretningsmann i sportsrettighetssektoren», heter det i et dokument fra påtalemyndigheten.Al-Khelaifi er en tidligere tennisspiller som nå er forretningsmann i tillegg til å være styreleder i både PSG og investeringsselskapet Qatar Sports Investments (QSI).QSI kjøpte PSG i juni 2011 og har siden spyttet inn enorme pengebeløp i den franske storklubben.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også