Røde Kors ga uriktig informasjon om innsamlede penger

Organisasjonen beklager.

Generalsekretær, Røde Kors
Næringsliv

Norges Røde Kors ga feil informasjon om innsamlede penger som skulle gå til hjelpearbeid i Haiti etter jordskjelvet i 2010, melder VG. VG skriver mandag at Røde Kors har opplyst at de innsamlede pengene fra Norge blant annet gikk til byggingen av 25 helsesentre, fire blodbanker og rundt 1.000 midlertidige boliger.23 av helsesentrene var der imidlertid før katastrofen inntraff, 300 av boligene eksisterte ikke og blodbankene var finansiert av Røde Kors i andre land, ifølge avisen. – Røde Kors er stolte av det humanitære arbeidet vi har gjort i Haiti. Men dessverre har det vært feil i omtalen av innsatsen. Det beklager vi, skriver organisasjonen på sine nettsider mandag kveld.Utenlandssjef Tørris Jæger sier til VG at informasjonen ble publisert i god tro.– Jeg mener at innsatsen vår i Haiti står seg godt. Vi gjorde en god jobb ut fra de forutsetningene vi hadde. Vi har ikke behov for å skryte på oss ting vi ikke har gjort, sier Jæger.(©NTB)

røde kors
Nyheter
Næringsliv