Sauebønder får betydelig erstatning etter ulveangrep

Flere saueeiere får omfattende skadeerstatning etter at en ulv drepte og skadet over 300 sauer i Hadeland, Toten og Hurdal i sommer.

Ifølge Statens Naturoppsyn og Klima- og miljødepartementet var det en svensk ulvetispe som sto bak angrepet på 303 sauer. Ifølge VG kan bøndene få tidenes største skadeerstatning som følge av én ulv.Erstatningen skal gjelde både bøndene som ble rammet av sauetap, i tillegg til de som ble påført ekstra kostnader for å ha holdt sauer i området.– Det er rimelig at den enkelte beitebruker får dekket ekstra utgifter som følge av ulvens skader. Retningslinjene som nå er utarbeidet, skal sikre beitebrukerne kompensasjon for relevante, rimelige utgifter, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H).Talsmann for en del av sauebøndene på Hadeland, Kjetil Ulset, er fornøyd med nyheten fra regjeringen.– Dette er helt nytt i norsk sammenheng. Vi har fått gjennomslag for at nytt regelverk må etterfølges, sier Ulset.Ifølge avisen skal utbetalingen finne sted før nyttår.(©NTB)