Nedgang i elefantbestanden på verdensbasis, blant annet som følge av økt krypskytteraktivitet i jakt på elefantenes støttenner, «er en skam for vår generasjon», uttalte miljøvernminister Michael Gove da han kunngjorde den britiske regjeringens planer fredag.– Elfenben burde aldri bli ansett som en handelsvare til fordel for økonomisk gevinst eller statussymbol. Derfor ønsker vi å forby slikt salg, sa Gove.Storbritannia har fra før forbud mot handel med ren elfenben, men tillater handel med elfenbengjenstander laget før 1947.Forslaget som nå er presentert innebærer at salg av elfenbengjenstander produsert før 1947 også skal forbys. Det gjøres visse unntak, blant dem musikkinstrumenter og andre gjenstander som ansees for å være av «betydelig historisk, kunstnerisk eller kulturell verdi».Det nye forslaget som statsminister Theresa Mays regjering nå kunngjør, skal de neste tre månedene bli gjenstand for debatt i Parlamentet før loven kan innføres.(©NTB)