Tysk mann tilstår å ha forgiftet matprodukter

En 53 år gammel tysk mann har tilstått at han forgiftet matvarer for å presse europeiske supermarkeder for penger.

Oslo 20110411.Illustrasjonsfoto av matvarer i butikkhylle i forbindelse med at Matkjedeutvalget legger frem sin utredning.Foto: Tore Meek / Scanpix Meek, Tore
Næringsliv
Mannen ble pågrepet i nærheten av byen Tübingen sørvest i Tyskland fredag kveld etter tips fra publikum. Han beskrives som eksentrisk og mentalt forstyrret.Politiet mener han sendt eposter til flere næringsmiddelselskaper og forbrukerorganisasjoner med trusler om å forgifte matvarer både i inn- og utland hvis han ikke fikk utbetalt penger. I flere av epostene krevde han millioner av euro i kontanter.For å presse igjennom kravene, skal han ha forgiftet fem forskjellige matprodukter for spedbarn og varslet politiet om butikken i Friedrichshafen der varene sto. De er funnet og fjernet og det er ikke meldt om at noen er blitt skadd som følge av mannens handlinger.Maten inneholdt ifølge politiet etylenglykol, et luktfritt stoff som smaker søtt og blant annet brukes i frost- og bremsevæske. Stoffet kan være dødelig.– Den antatte utpresseren har tilstått det han sto anklaget for i retten i Ravensburg og sa at han ikke har satt noen andre forgiftede produkter ut i supermarkeder, opplyste tyske myndigheter.Mannen ville først ikke forklare seg, men politiet fant bevismateriale hjemme hos ham som knyttet ham til saken.(©NTB)