Ulovlig drone stengte rullebane på Gardermoen

Østre rullebane på Oslo lufthavn Gardermoen var stengt i rundt en time ved 20-tiden mandag kveld. Årsaken var en drone som var blitt sett i området.

Et par meldere har sett en drone i området, derfor har vi satt i gang søk, forklarte operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt til NTB.Klokka 19.55 fikk politiet på Romerike de første meldingene om en drone som hang i lufta over E16 rett sør for Gardermoen – i innflygingen til den østre rullebanen, ifølge Romerikes Blad.– Det er folk på bakken som har observert dronen gå opp og ned i området. Vi er nå ute for å se om vi finner den eller de som har fløyet denne dronen, sier Årstein til rb.no.Vel en time senere meldte politiet at søkene ikke hadde gitt resultat, og at rullebanen var åpnet igjen for trafikk.Kommunikasjonssjef Gurli Ulverud i Avinor sier de ser svært alvorlig på situasjonen.– Dette er veldig farlig for flysikkerheten. I verste fall kan det få et fly til å havarere, sier hun.Ifølge Ulverud medførte ikke rullebanestengningen store forsinkelser i flytrafikken, fordi den vestre rullebanen fortsatt var åpen.Det er ikke lov til å fly droner nærmere enn 5 kilometer fra flyplassen.– Vi ber folk forsikre seg om at de håndhever dette før de sender opp dronene sine, sier hun.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også