USA selger rakettsystem til Saudi-Arabia for 15 milliarder dollar

Den amerikanske regjeringen har godkjent salget av det avanserte missilforsvarssystemet THAAD for 15 milliarder dollar til Saudi-Arabia.

AP Photo

Det bekreftet USAs utenriksdepartement fredag.– Dette salget fremmer amerikanske sikkerhets- og utenrikspolitiske interesser, og det støtter den langsiktige sikkerheten til Saudi-Arabia og Gulf-regionen i møte med iranske og andre trusler i regionen, heter det i en uttalelse fra departementet.THAAD står for Terminal High Altitude Area Defense og er et forsvarssystem mot mellomdistanseraketter.Systemet har allerede blitt levert til Saudi-Arabias naboer Qatar og De forente arabiske emirater. Den siste utplasseringen av rakettforsvaret i Sør-Korea førte til at Kina leverte inn en formell protest på grunn av frykt av at systemet kan rettes mot dem.Salget vil bli gjennomført om Kongressen ikke motsetter seg avgjørelsen i løpet av de neste 30 dagene.(©NTB)