200 gravejournalister jobber sammen i 70 land

Næringsliv

Fakta om det internasjonale journalistnettverket:* Det internasjonale journalistnettverket ICIJ består av mer enn 200 gravende journalister i 70 land som samarbeider.* Har som mål å få journalister fra ulike land til å samarbeide, fremfor å konkurrere, om grenseoverskridende prosjekter.* Har gjennom årene jobbet med en rekke prosjekter som tobakkssmugling, organisert kriminalitet, asbest, klimalobbyister, krigene i Irak og Afghanistan.* Prosjektet Panama Papers fikk stor oppmerksomhet over tid etter at de første sakene ble publisert i april 2016. Dette beskrives som tidenes største dokumentlekkasje. 376 journalister hadde jobbet i et år med å granske 11,5 millioner dokumenter om skatteparadisenes sentrale rolle i den globale finansindustrien.* Søndag kveld ble saker fra et nytt prosjekt kalt Paradise Papers offentliggjort i en rekke medier.

paradise papers
Nyheter
Næringsliv