Aukland om Northug-vrakingen: - Håpløst

Langrennstrener Fredrik Aukland reagerer på at Petter Northug ikke er med i uttaket til Kuusamo.

- Det er helt feil ikke å ta med Petter, sier Fredrik Aukland, som har mange års erfaring som langrennstrener blant annet for Sveits og Dario Cologna, til VG.Han sier til avisen at det kan være to grunner til at Petter Northug ble vraket av landslagssjef Vidar Løfshus og trener Tor Arne Hetland. - Enten så har ikke Vidar tro på Petter, eller så er det for å gjøre det mest mulig vanskelig for Petter å komme til OL. Det er en merkelig innfallsvinkel, vi har jo en historikk i OL-sesong med å gi de meriterte en sjanse, sier Aukland til VG.Konfrontert med Auklands uttalelser, svarer Løfshus følgende;- Vi har gått gjennom og tegnet opp kart for hvordan vi skal gjøre uttakene. Petter er heller ikke noe mer merittert enn de andre med tanke på de siste sesongene. For oss var det veldig viktig å se ham i skirenn før Kuusamo, men det har vi ikke fått muligheten til, sier Løfshus til VG.Northug svarte ikke på avisens henvendelser i går.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også