Fiskeridirektoratet har mottatt 104 søknader om utviklingstillatelser fra oppdrettsnæringen, skriver Intrafish, ifølge TDN Finans. Fristen for å søke om utviklingstillatelser gikk ut natt til lørdag. I løpet av november har det kommet inn 42 søknader, hvorav 34 stykker kom de siste tre dagene, opplyser direktør for kyst og havbruk Øyvind Lie i Fiskeridirektoratet til bransjenettstedet.I skrivende stund har Marine Harvest, Norway Royal Salmon (NRS), Lerøy Seafood og Grieg Seafood søknader inne til behandling, ifølge nyhetsbyrået. Søknadene behandles fortløpende.Marine Harvest har søkt totalt 70 tillatelser (43.680 tonn), fordelt på fem ulike konsepter.Norway Royal Salmon har søkt 21 tillatelser (16.380 tonn), fordelt på to ulike konsepter.Lerøy Seafood har søkt 14 tillatelser (10.920 tonn), fordelt på to ulike konsepter.Grieg Seafood har søkt ti tillatelser (7.800 tonn), fordelt på ett konsept.Den største enkeltstående søknaden tilhører Marine Harvest, for et konsept ved navn «Aqua Storm», der det søkes 36 tillatelser.