Kutter 25 prosent av arbeidstokken

Kolonial.no, matleverandør på nett, kutter over 100 personer.

- Det er aldri morsomt å nedbemanne, men konklusjonen er uunngåelig, sier Kolonials direktør og grunnlegger Karl Munthe-Kaas til E24.- Vi har fått opp effektiviteten på lageret så mye at vi ikke har like stort behov som vi tidligere hadde, sier Kolonial-sjefen.- Vi kan ikke være ulønnsomme for alltid. Dessverre er ikke veksten høy nok, selv om den er høy, til å forsvare det antallet ansatte vi har i dag, sier Munthe-Kaas til E24, som legger til at det er også en del personer som går over i 100-prosentstillinger som tidligere har vært i 60-prosentstillinger.Etter nedbemanningen har Kolonial rundt 300 ansatte.De ansatte får beskjed om oppsigelsene klokken 14.00 onsdag ettermiddag.Samtidig som nedbemanning preger Kolonial, kan direktøren fortelle til avisen at de kommer til å ende på en inntekt på det dobbelte av fjorårets resultat.- Vi kommer til å omsette for 800 millioner kroner i 2017, som er litt under dobling av fjorårets inntekter. Det betyr at vi er desidert størst i Norge, og vokser raskest i Norden, sier Munthe-Kaas.