Norges Idrettsforbund varsler nedbemanning

Norges Idrettsforbund (NIF) har gitt sine ansatte beskjed om at organisasjonen skal omstilles og at staben skal reduseres med cirka 15 årsverk.

Det ble kjent på et allmøte i Norges Idrettsforbund torsdag.– Det var forferdelig vanskelig å gi beskjeden. Det skaper selvfølgelig usikkerhet, men vi ga et tydelig budskap om at det vil bli en grundig prosess, sa generalsekretær Karen Kvalevåg til NTB.– Grunnen til dette er todelt. Vi har signaler om at vi vil få mindre bevilgninger fra Kulturdepartementet, i tillegg til at vi må omstille og utvikle oss, og at vi ser behovet for å modernisere oss. Det er viktig at vi er relevante for medlemmene våre. Det er dem vi er til for, fortsatte hun.Omstillingen skal skje på administrativt nivå. Kvalevåg vil ikke utdype nærmere nøyaktig hvor årsverkene skal tas fra.I tillegg til IT-kuttet– Man kan regne med at alle avdelinger vil bli vurdert. Vi vil framover kartlegge kunnskap og gjennomføre en grundig prosess de neste to-tre ukene sammen med fagforeningene, sier generalsekretæren.Den varslede nedbemanningene kommer i tillegg til omstruktureringen av IT-området, hvor åtte stillinger ble fjernet.Beskjeden om omstillingen kommer etter flere avsløringer om kulturen for pengebruk i NIF, etter at det ble åpnet for innsyn i regnskapsbilagene i forbundet tilbake til 2012.– TillitKulturminister Linda Hofstad Helleland (H) forklarte tidligere denne måneden, etter at flere regninger hadde sett dagens lys, hvorfor det ble kuttet i bevilgningen til NIF.– I bunn og grunn er det ett spørsmål som er viktig for folk, og det er spørsmålet om tillit. Det handler om tillit til at fellesskapets penger går til det de skal brukes til, og det er til aktivitet over hele landet og ikke til den typen som er beskrevet i mediene de siste dagene. Jeg har stilt krav om at åpenhet må være en grunnleggende verdi for norsk idrett for at den fortsatt skal motta så mye i statlig støtte som den gjør. Det handler om å være åpen om alt organisasjonen gjør og om hvordan den bruker penger, sa Helleland til NTB.– Det var også derfor at regjeringen varslet for 2017 at pengebruken ikke samsvarer med verdiene norsk idrett baserer seg på, og derfor kuttet vi også tilskuddet til NIF sentralt og til toppledelsen. Det kuttet ble overført til aktivitet i idrettslagene landet rundt. Jeg varslet allerede i fjor at jeg kommer til å gjøre det samme for 2018. Det er ingen grunn til å gå tilbake på det jeg sa for ett år siden etter det som er blitt kjent i de siste dagene, la hun til.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker