- Pass deg for Black Fraud Day

Black Friday skal bugne av gode tilbud, men noen er for gode til å være sanne.

Særlig på nett kan det være feller du bør styre unna, advarer Forbrukerrådet.- Gjør gjerne et nettsøk på om før-prisen stemmer, råder Pia Cecilie Høst, leder for Forbrukerdialog i Forbrukerrådet.- Pass på at du finner kontaktinformasjon til nettbutikken. Gjør gjerne et nettsøk på selskapet for å sjekke om det er seriøst og for andre kundevurderinger.I perioden desember til januar i fjor mottok Forbrukerrådet over 700 henvendelser om nettsalg, og mange av dem gjaldt julegaverelaterte kjøp.Forbrukerrådet tror nettet generelt, og særlig sosiale medier, er med på å gjøre det enda vanskeligere å motstå fristelsen.- Det kan være smart å orientere seg. Samtidig fører det ofte til at du blir pepret med markedsføring for noe du for eksempel har vurdert som for dyrt. Har du klikket eller søkt på noe, blir du gjerne forfulgt av tilbud, og det kan redusere motstandskraften over tid, advarer Høst.Hun ber deg alltid dobbeltsjekke totalprisen når du handler på nett.- Som regel må du betale frakt, og priser skal alltid være inkludert moms. Du bør også sjekke at du ikke blir bundet av et kjøp eller et abonnement. Sjekk også hvilke bytterettigheter du har. Noen ganger er det unntak for salgsvarer, sier hun.Fordelen når du har handlet på nett, er at du har returmulighet. Du skal ha fått et angreskjema du kan sende.


Les også