Stadig flere julegaver kjøpes på nettet

Næringsliv

Netthandel av julegaver er i gang. I år planlegger 44 prosent av nordmenn å handle gaver på nett.I julehandelsundersøkelsen fra Nets svarer hele 51 prosent av dem som planlegger netthandel av julegaver, at de vil starte i november.Totalt regner de spurte med å bruke 2.188 kroner på nettjulegaver. Det er omtrent samme beløp som i fjor.– Det er også interessant å se at en stadig større andel av dem som handler på nett, handler mer enn før. Av netthandlerne er det nå hele 45 prosent som forventer å kjøpe minst halvparten av gavene sine på nettet, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.Samtidig er det færre som oppgir at de ikke tror de kommer til å handle noen gaver på nettet. I år er denne andelen 34 prosent.– Av dem som ikke planlegger å handle julegaver på nett, var det hele 53 prosent som svarte at årsaken til dette var at de liker å gå i butikker ofr å få inspirasjon, eller få hjelp dersom de trengte det, sier Tjore.

julegaver
shopping
Nyheter
Næringsliv