Svakeste krone siden finanskrisen

Under finanskrisen høsten 2008 fikk mange kronesjokk. Nå har kronesjokket kommet snikende - og kronen har ikke vært så svak mot euro siden desember 2008. Og det er rom for at den kan bli enda svakere.

I dag har vi sett 9,90 mot euro og det har vi ikke sett siden 18. desember 2008. På det svakeste i desember 2008 kostet en euro 10,18 kroner, og på svakeste i romjulen 2008 kostet en euro 10,00 - 10,18 kroner.Se også: Stygg smell for kronen Den tekniske motstanden på 9,7-nivået er brutt og det har åpnet for at kronen kan svekke seg videre til nivåene fra desember 2008. Teknisk sett kan det til og med være mer å gå på. Er den stigende trenden for euro mot NOK riktig (se chartet under) ligger den bare omtrent midt i trenden, og skal euro styrke seg videre mot taket i trenden kan vi få se den svakeste kronen mot euro i historien.Flere har spådd at vi kan få se NOK mot euro på 10 kroner igjen. Sjefstrateg Erica Blomgreen utelukket i hvert fall ikke det da hun var gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar den 22. november.Men med EURNOK på 10 kroner kan det kanskje også være en ide å shorte? Sjeføkonom og valutaekspert i Nordkinn Asset Management, Bjørn Roger Wilhelmsen, mente i hvert fall det da han var gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar den 20. november.Euro er overkjøpt mot NOK og det kan trigge gevinstsikring. Det er også en fallende trendlinje i topen av RSI-chartet som signaliserer at det kanskje kan begynne å butte litt snart.Ved en eventuell vending ned igjen er det en viss teknisk støtte på 9,7-nivået og 50- dagers glidende gjennomsnitt, og litt mer ned mot 9,6-nivået og 200-dagers glidende gjennomsnitt på rundt 9,45.Følg valutakursene live Her finner du 85 valutakrysser


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også