Biodrivstoffmål nådd flere år før tiden

Budsjettkameratene gikk i fjor inn for at 20 prosent av alt drivstoff som selges i 2020 skal være biodrivstoff. Nye tall viser at målet allerede er nådd.

Høyre, Frp, Venstre og KrF vedtok i årets statsbudsjett at biodrivstoffandelen skulle være 10 prosent fra nyttår, opp fra 8 prosent i år og altså 20 prosent om ytterligere to år. Norsk Drivkraft kan opplyse at 20-prosentmålet er overoppfylt allerede i år, skriver Dagsavisen.– Foreløpige tall fra Skattedirektoratet viser at for de ni første månedene i 2017, har omsetningen økt til 21 prosent av totalt omsatt drivstoffvolum, opplyser generalsekretær Inger-Lise M. Nøstvik. Allerede i fjor utgjorde biodrivstoff 14 prosent, i et år hvor det politiske målet var 5,5 prosent, forteller hun.Statistikk fra Miljødirektoratet bekrefter veksten i biodrivstoff. I 2015 ble det omsatt 188 millioner liter i Norge. I 2016 ble det mer enn doblet til 423 millioner liter av et totalt drivstoffsalg på 4,2 milliarder liter.Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at utslippene av klimagasser fra veitrafikken falt med 3,6 prosent fra 2015 til 2016.(©NTB)