Christen Sveaas gir bort kunstverk verdt 150 mill.

Christen Sveaas har gitt bort ti skulpturer og installasjoner som befinner seg i skulpturparken ved Kistefos-museet til museet.  Skulpturene, som skal være verdt 150 millioner kroner, har ifølge DN vært en del av Sveaas' private kunstsamling.– Jeg skulle gjort det tidligere, men det kokte litt bort i kålen. Mange av skulpturene er stedsspesifikke og er skapt til Kistefos-Museet, så det er helt naturlig at jeg gir dem bort, sier Sveaas til avisen.– Kistefos-Museet er viktig for meg fordi min farfar stiftet treforedlingsbedriften sin der, som ble drevet i rundt 70 år frem til 1955, og er i dag det eneste gjenværende originale tresliperi her i landet. Skulpturparken bidrar til at flere også trekker til Museet og får med seg fabrikken som står der, forteller Sveaas til DN.