City skal diskutere Guardiola-kontrakt etter sesongslutt

Pep Guardiola. Foto: Reuters-video

Premier League-leder Manchester City skal forhandle med manager Pep Guardiola om en kontraktsforlengelse etter at inneværende sesong er avsluttet.Guardiolas opprinnelige treårsavtale utløper sommeren 2019, men City-ledelsen tror 46-åringen kan legge grunnlaget for en gullkantet periode à la den Alex Ferguson hadde i Manchester-naboen United, melder den britiske storavisen Guardian.City er ubeseiret på sesongens 16 første ligakamper. Lørdag ble Tottenham slått 4–1 på en svært overbevisende måte. Det gir de lyseblå 11 poengs forsprang til nærmeste forfølger på toppen av Premier League-tabellen.Ifølge Guardians kilder forventer ikke ledelsen at Guardiola skal bli i klubben i 26 år, slik Alex Ferguson var i United, men en tiårsperiode med suksess under spanjolens ledelse skal være sett på som realistisk.Guardiola måtte klare seg uten pokaler i sin debutsesong som City-manager, men alt tyder på at inneværende sesong vil se helt annerledes ut.Laget er kvalifisert for utslagsrundene i mesterligaen og er også videre i ligacupen.