Colombia sendte juleskinke til Venezuela

Colombia sendte 50 tonn skinke til tusenvis av fattige i Venezuela, ettersom president Nicolás Maduro ikke innfridde juleløftet sitt. 

Næringsliv

To av fire lastebiler med juleskinke ankom landet fredag, ifølge en offisiell tjenestemann.I Venezuela er skinke den tradisjonelle maten både til jul og nyttår, og Maduro hadde lovet flere tusen fattige at de ikke skulle gå uten i år. Men slik gikk det ikke.Denne uken demonstrerte hundrevis av mennesker på grunn av den manglende skinka, som er en del av et subsidiert matprogram.Maduro hevder skinkemangelen er en «internasjonal sabotasje» organisert av Portugal.Venezuela er i dyp økonomisk krise, til dels på grunn av lave oljepriser, og mangler utenlandsk valuta til å importere mat og andre dagligvarer.(©NTB)

venezuela
colombia
maduro
Nyheter
Næringsliv