Ekstremværet Aina: 11 meter høye bølger og sterk storm

Meteorologisk institutt varsler at ekstremværet Aina bringer med seg sterk vind, store nedbørmengder og høye bølger som kan føre til store ødeleggelser.

På kysten av Rogaland og Hordaland er det vestlig full til sterk storm og kraftige vindkast på over 35 meter i sekundet.Bergensbanen mellom Dale og Voss ble åpnet igjen natt til fredag etter å ha vært stengt grunnet rasfare.Sør for Bergen ble ferjestrekningen Hattvik-Venjaneset innstilt inntil videre. Det samme ble ferjesambandet Tau-Stavanger.Skøyter synkerBrannvesenet i Hordaland ba noe før klokka 3.30 natt til fredag om bistand til å lense to skøyter på cirka 50 fot i Tyrnevika på Sotra. Halvannen time senere meldte brannvesenet at de ikke klarer å lense båtene grunnet ekstremt dårlig vær. Brannvesenet trekker på land på grunn av egen sikkerhet, melder mannskapet i Hordaland.Veitrafikksentralen melder at europavei 134 over Haukelifjell er stengt grunnet ekstremværet.Natt til fredag var det vestlig full storm med 25 sekundmeter i kastene utsatte steder sør for Sognefjorden. Det ventes vindkast på 35 til 40 sekundmeter inn over land.Fra fredag morgen løyer vinden til nordvest liten til full storm og 25 sekundmeter. Det ventes også høye bølger inn mot kysten, anslått til 8 til 11 meters høyde.Høye bølgerNatt til fredag lå det et stormsenter rett vest for Møre og Romsdal. Det ventes full storm utsatte steder, og kraftige vindkast inn over land. Kombinasjonen av sterk vind, store nedbørmengder og høye bølger gir potensial for store ødeleggelser.Klokka 5 natt til fredag opplyser Sørvest politidistrikt at uværet ikke har medført noe ekstraarbeid for politiet sin del.(©NTB)