Glatte veier på Østlandet

Flere steder på Østlandet skaper underkjølt regn svært vanskelige kjøreforhold. E6 ble stengt i halvannen time mellom Skedsmo og Oslo.

Audun Braastad

Statens vegvesen melder om stengingen av hovedveien ut av Oslo nordover ved 23.30-tiden. Like etter klokken 1 åpnet veien igjen i nordgående retning, og en drøy halvtime senere kunne også sørgående løp åpnes.– De har saltet i flere runder og gjort friksjonstester før de åpnet veien igjen, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt il NTB natt til julaften. Han minner om at det fortsatt kan være glatt på mindre veier i distriktet.Stengingen skjedde etter en kjedekollisjon ved Skedsmo sent lørdag kveld. Totalt 15 biler har vært «mer eller mindre innblandet i ulykker» mellom Skedsmovollen og Karihaugen, opplyser politiet på Romerike.– To personer ble lettere skadd, men ellers har det heldigvis gått bra med alle som var involvert, forteller Lorentzen.Mellom Vikersund og Krøderen i Buskerud ble over 20 biler stående på grunn av det vanskelige føret. Litt før midnatt var hjelpen på plass og forholdene utbedret så de kunne kjøre videre.– Det er veldig glatt mange steder. Vi har fått mange meldinger om glatte veier, og i underkant av ti meldinger om små trafikkuhell knyttet til dette, sier operasjonsleder Beate Sem i Sørøst politidistrikt til  VG. Hennes oppfordring er klar:– Man bør kjøre forsiktig og ta hensyn til forholdene. Det er en del med piggfrie dekk som har slitt.Også politiet i Østfold melder om stedvis svært glatte veier kvelden før kvelden.(©NTB)