Hausmann og Høilis The Moon endelig lansert

Kjell Hausmann og Dag Høili har endelig lansert sitt virtuelle kjøpesenter.

Koenigsegg CCXR Edition. Dag Høili var med på prosjektet. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen

Kjell Hausmann og Europris-gründer Terje Høilis sønn Dag Høili (48) lanserte i november endelig appen The Moon. Ifølge DN har drømmen om det virtuelle 3D-shoppingsenteret kostet. Dessuten ble  lanseringen utsatt både i 2015 og 2016.– Det er en forsiktig lansering. Nå skal vi gjennom en periode for å lære hvordan appen fungerer best og hvordan den kan markedsføres optimalt. Det tikker inn noen salg nå, men det er ikke slik at vi går i balanse ennå, forteller daglig leder og gründer Hausmann til avisen.I 2015 gikk selskapet med et underskudd på 14 millioner kroner i 2015, mens det i fjor gikk ytterligere fire millioner kroner i minus.– Det var ventet. Vi har bygget verdens første virtuelle shoppingsenter, og det krever mye penger og tar tid. Selvsagt er det en risiko, men det er investeringer, og vi har ikke tapt en krone, sier Hausmann.Den største investeringen er tatt, mener han.– Nå har vi bevist at det fungerer, selv om vi hele tiden fikk høre at det ikke var mulig. Nå står vi på startstreken og skal sette utfor Kitzbühel. Det gleder vi oss stort til, sier Hausmann til DN.The Moon har nylig hentet inn per penger ved at Høili konverterte et lån til selskapet på tre millioner kroner i 93.750 nye aksjer til kurs 32 kroner per stykk.