Idrettsforbundet brukte over 10 millioner på First House

På fire år brukte NIF over 10 millioner kroner på konsulenttjenester fra First House, deriblant hjelp til å svare på eposter fra mediene, melder VG.

Tirsdag ble det åpnet for innsyn i Norges Idrettsforbunds regnskap over konsulentbistand. First House er en gjenganger i utgiftsposten, og det kommer fram at NIF brukte 10.140.745 millioner kroner på tjenester fra rådgivningsselskapet fra november 2011 til november 2015.Den såkalte Tvedt-rapporten, som et utvalg ledet av nåværende idrettspresident Tom Tvedt presenterte i april 2013, kostet totalt 2,7 millioner kroner. Av denne summen utgjorde regningene fra First House 1,5 millioner, ifølge VG.I rapporten på 136 sider ble den norske idrettsmodellen gått etter i sømmene. Kommunikasjonssjef Niels Røine i NIF sier følgende om Tvedts arbeid med rapporten:– Han ledet hele arbeidet og var med på å utforme hele rapporten. Men han skrev den ikke selv, helt detaljert.Kostbar mediehåndteringDet kommer også fram at Tvedt har fått hjelp av First House til å svare på eposter fra mediene. I november 2013 er det fakturert for fire timers arbeid på en regning med totalsum på 82.000 kroner:«Oppfølging av Tom Tvedt mht. kontakt med VG. Skriving av e-poster på hans vegne, tlfoppfølging mm».Røine sier til VG at Tvedt selv har skrevet de aktuelle epostene, men at han fikk råd fra First House.– Det er generell, løpende medierådgiving … De har kommet med råd om hva han skal si og hvordan han skal si det. Det er ikke helt uvanlig, det. Det er ikke bare en idrettspresident som benytter seg av slikt, sier kommunikasjonssjefen.Tvedt har vært idrettspresident siden sommeren 2015. De fire årene før det var han styremedlem i forbundet.(©NTB)