Kongeparet vil tone ned neste jubileum

I august er det 50 år siden kong Harald og dronning Sonja giftet seg. Til NRK sier de at jubileet skal gå rolig for seg, etter to år med andre jubileer.

I 2016 var det markeringer land og strand rundt i anledning kongeparets 25 år på tronen. I år har kongens og dronningens 80-årsdager blitt behørig feiret, hele året. 2017 ble avrundet med at konge Harald denne uka ble kåret til årets navn i  VG , noe han selv tror kan henge sammen med oppmerksomheten rundt feiringene. I 2018 er det gullbryllup.I NRK-programmet «  Kongefamilien 2017" 3. juledag får kongeparet spørsmål om det er på'n igjen, noe som utløser latter og et klart og unisont nei. Men det skal nok feires.– Så stort, sier kong Harald og illustrerer med fingrene hvor bitte liten feiringen skal være.Han understreker at det er et stort jubileum for dem personlig når det 29. august er 50 år siden han fikk sin Sonja Haraldsen i Oslo domkirke i 1968.– Det kommer til å bli et familiejubileum, tror jeg. Norsk familiejubileum, sier han.– Det blir nok veldig nedpå, tror jeg, føyer dronning Sonja til.Begrunnelsen er nettopp at det har vært så mange store feiringer de to siste årene.– Nok er nok, smiler dronningen.