Kraftig løft i detaljhandelen

Detalhandelen overrasker på oppsiden. Salg av klær og sko bidro sterkt.  

Shopping - Foto - Scanpix
Næringsliv

Detaljhandelsbedriftenes omsetningsvolum økte med 2,1 prosent fra oktober til november i år, viser sesongjusterte tall fra SSB.Bloomberg-konsensus var en oppgang på 1,0 prosent.Oppgangen kommer etter en nedgang på 0,2 prosent fra september til oktober. «De fleste bransjene hadde en oppgang i omsetningsvolumet fra oktober til november i år. Butikker med salg av klær og sko, tekstiler og utstyrsvarer, samt dagligvarer bidro til denne økningen. Netthandel opplevde også vekst i omsetningsvolumet i denne perioden», heter det i pressemeldingen fra SSB.Bensinstasjonene opplevde en nedgang i omsetningsvolumet i samme periode, opplyses det. 

detaljhandel
norge
Nyheter
Næringsliv