Kraftig vekst i salg av ved

Vedforbruket har økt i Norge de siste tre årene. Flere vedprodusenter melder om en salgsøkning på 50 prosent i år.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Fra 2015 til 2016 var veksten i vedforbruket på 40 millioner kWh, tilsvarende 420.000 seksti liters sekker med bjørkeved, ifølge tall fra SSB.– Ifølge rapporter vi får fra vedprodusenter over hele landet, ligger det også an til en videre vekst i vedforbruket i 2017, sier Øyvind Stranna Larsen, fagsjef i Norsk Ved, som er fagorganisasjonen for vedprodusenter i Norge, til Nationen.SSB-tallene viser at vedforbruket vårt i 2016 lå på 5,61 milliarder kWh. Dette tilsvarer brutto energimengde i cirka 54 millioner 60 liters sekker med bjørkeved. I 2015 var vedforbruket i Norge på 5,57 milliarder kWh.En av Norges største vedprodusenter, Roy Vermundsberget i Åsnes kommune i Hedmark, melder om rekordsalg i år av bjørkeved fra Finnskogen. Vedprodusenten har økt salget så langt i år med 67 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.– En ny trend er at folk sikrer seg ved mye tidligere enn før. Etter en noe kjølig sommer var årets vedsalg i full gang allerede i august, sier Vermundsberget.(©NTB)

ved
vedsalg
Nyheter
Næringsliv