Skogbrann i Yosemite nasjonalpark. Foto: REUTERS/Max Whittaker

Kraftig vind gjør slukningsarbeidet i California vanskeligere

Kraftig vind i helgen vil gjøre slukningsarbeidet enda vanskeligere for brannmennene som kjemper mot skogbrannene i den sørlige delen av California.

– Uansett hvordan du vrir og vender på det, vil brannfaren tilta igjen over helgen, sier meteorolog Ken Clark ved AccuWeather.I tillegg til å gjøre slukningsarbeidet vanskelige vil vinden også virvle opp røyk og støv, og det vil bli vanskeligere for redningsmannskap å ta seg inn i brannrammede områder.Torsdag døde en 32 år gammel brannmann under slukningsarbeidet. Hendelsesforløpet er ukjent.Storbrannen er nå den fjerde største i Californias historie, og området som er rammet er like stort som New York by.8. desember erklærte president Donald Trump unntakstilstand.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også