Lakseprisen litt opp

Det meldes om prisoppgang i spotmarkedet neste uke.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Laks med levering neste uke stiger litt i pris sammenlignet med inneværende uke, drevet av fridag mandag og dermed mindre opptak.Det er tilbakemeldinger Intrafish får fra aktører i markedet for fersk laks, ifølge TDN Finans.Bransjenettstedet sliter med å få tak i folk, og noen av de man får tak i, har ikke laks i spotmarkedet neste uke, eller er «dekket allerede».- Det er faktisk noen kroner opp sammenlignet med forrige fredag, eller omtrent på nivå med sluttuken denne uken. Det er overraskende oppgang, og ikke drevet av markedet der ute - de er passive. Det som gjør det, er at vi kun slakter fire dager neste uke, sier en eksportør til Intrafish.Eksportøren var ved 13-tiden stort sett ferdig med innkjøp, men hadde ikke fått plassert så mye til kunder. Han omtaler inneværende uke som «veldig grei, med akkurat passe fisk».En annen eksportør var også stort sett ferdig handlet rundt klokken 13.15, og meldte om priser i sør på 54-56 kroner per kilo. En utenlandsk innkjøper melder om priser på rundt 5,70 euro per kilo (rundt 56 kroner) for 4-6 kilo laks levert i Nord-Europa, men «det er visst ikke gjort så mye ennå», sier han.Snittprisene Intrafish har fått oppgitt:

  • 3-4 kg - 52-54 kroner
  • 4-5 kg - 53-55 kroner
  • 5-6 kg - 55-56 kroner
  • 6+  kg - 57-58 kroner

laks
laksepris
lakseprisen
Nyheter
Næringsliv