President of European Central Bank Mario Draghi ... in Frankfurt, Germany, Thursday, July 5, 2012, after the ECB announced to lower its main interest rate to 0.75 per cent. (AP Photo/Michael Probst) Michael Probst

Macron og Merkel varsler nytt veikart for euroen

Tyskland og Frankrike vil innen mars neste år legge fram et felles forslag til veikart for reform av eurosonen.

Initiativet ble kunngjort da Frankrikes president Emmanuel Macron møtte pressen sammen med Tysklands statsminister Angela Merkel etter EU-toppmøtet i Brussel fredag.Det nye veikartet skal skissere tiltak som kan gjennomføres på kort, mellomlang og lang sikt, fortalte han. Målet er å få det vedtatt innen juni.– I månedene som kommer, vil vi møtes i eurogruppen for å holde en politisk og strategisk diskusjon om hva vi skal gjøre med euroen de neste fem til ti årene, sa Macron.Stats- og regjeringssjefene holdt en flere timer lang diskusjon om eurosonen fredag morgen.En rekke reformforslag ligger allerede på bordet, men for øyeblikket er det vanskelig å komme videre i diskusjonene fordi Merkel fortsatt ikke har fått noen ny regjeringskoalisjon på plass etter valget tidligere i høst.– Dette er en realitet som vi må ta til etterretning, sa Macron, som la til at han regnet med at problemet ville være løst innen mars.– Det eneste jeg kan si, er at jeg ønsker dette, tilføyde Merkel.Hun sa hun er overbevist om at det vil la seg gjøre å finne en løsning når en ny koalisjon er på plass, rett og slett fordi reformene er nødvendige for Europa.– Viljen er der, og det er avgjørende, sa Merkel.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også