Menn i fagbevegelsen med #metoo-opprop

I alt 600 menn i fagbevegelsen stiller seg bak et nytt opprop mot seksuell trakassering og overgrep. 

Næringsliv

Tidligere i desember gikk over 700 kvinner i fagbevegelsen ut med et opprop mot sextrakassering. Nå har mennene gjort det samme. Til sammen har nær 600 tillitsvalgte, ansatte og medlemmer skrevet under, ifølge Dagsavisen.- Vi menn har et ansvar. Både for å ikke oppføre seg som drittsekker, men også å påpeke og konfrontere drittsekkoppførsel fra andre, sier Bals, som fram til november i år var rådgiver for Ap-leder Jonas Gahr Støre.Rådgiver Edvard Eidhammer Sørensen i Fellesforbundet står sammen med Bals i presentasjonen av oppropet.- En ting er å ikke være dust selv. En annen ting er å si fra når andre oppfører seg dårlig, sier Sørensen.I oppropet står det blant annet at de undertegnede forplikter seg til å ta opp og å skape bevisstgjøring rundt saken på jobb, på kurs og konferanse og andre arenaer i fagbevegelsen.De vil arbeide for et arbeidsmiljø uten krenkende kommentarer og uønsket seksuell oppmerksomhet, og både si klart fra og slå ned på uakseptable episoder og atferd som rammer andre.

metoo
Nyheter
Næringsliv