NextGenTel selger kunder til Telia

Telia Norge kjøper NextGenTels om lag 38.000 private mobilkunder.

Telia Norge har i dag inngått avtale med NextGenTel om kjøp av selskapets om lag 38.000 private mobilkunder.– Vi er tilfreds med avtalen, og så en mulighet da vi forsto at NextGenTel ønsket å prioritere sin satsing inn mot bedriftsmarkedet. Selv om kundene allerede er godt kjent med vårt prisvinnende 4G-nett fra tidligere ønsker vi alle velkommen til oss, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge, i en pressemelding.Avtalen innebærer at litt over 34.000 private mobilkunder og om lag 4.000 private mobilbredbåndskunder nå blir Telia-kunder. Telia vil komme tilbake med mer informasjon til kundene på et senere tidspunkt, heter det.– NextGenTel har det siste året endret strategisk retning og satser i større grad mot bedriftsmarkedet, hvor vi ser gode muligheter for å verdiøke våre tjenester. Vi har omstrukturert selskapet og lanserte tidligere i år FiberNorge som vi allerede ser positive effekter av. Privatmarkedet er fortsatt viktig for oss der vi leverer bredbåndstjenester gjennom vårt landsdekkende bredbåndsnett. Vi er fornøyd med at vi kom til enighet med Telia, sier Eirik Lunde, administrerende direktør i NextGenTel.Transaksjonen er betinget av Konkurransetilsynets aksept og forventes ferdigbehandlet i begynnelsen av 2018.   NextGenTel selger porteføljen for en pris mellom 75 og 95 millioner kroner, avhengig av antall kunder som migreres.