Norges Taxiforbund om Uber-nederlag: – Logisk og ikke uventet

Norges Taxiforbund og IKT-Norge støtter EU-domstolens avgjørelse om at bildeletjenesten Uber må anses som en transporttjeneste.

Uber (AP Photo/Jeff Chiu, File)

Onsdagens avgjørelse betyr at Uber kan underlegges samme reguleringer som taxiselskaper.– Avgjørelsen er logisk og kom ikke uventet, ettersom generaladvokaten allerede i mai innstilte på denne konklusjonen, sier direktør Roar Refseth i Norges Taxiforbund.Forbundet mener det viktigste med dommen at den for godt parkerer påstanden om at Uber ikke er drosjevirksomhet, og dermed befinner seg i en slags gråsone i lovverket.Ifølge forbundet viser avgjørelsen i tillegg at Uber ikke hadde noe i Delingsøkonomiutvalget å gjøre.– Mange innen politikk, medier og næringsliv bør gå i sitt lønnkammer i dag, etter at de ukritisk har formidlet Ubers falske narrativ gjennom tre års ulovlig virksomhet i Norge. Det var fullt mulig å avsløre dette fra starten, sier Refseth.Også sjeføkonom Roger Schjerva i IKT-Norge, som var medlem av det regjeringsoppnevnte Delingsøkonomiutvalget, støtter EU-domstolens avgjørelse.– Det viktige er at hele persontransportnæringen trenger avreguleringer og ny teknologi for å få bedre økonomi og et bedre tilbud til innbyggerne, sier Schjerva.(©NTB)