Norsk rederi kansellerer bygging av nytt skip

Det norske rederiet Island Offshore har kansellert ordren på bygging av et nytt skip hos japanske Kawasaki Heavy Industries.

Skipet, Island Navigator, skulle opprinnelig ha blitt levert i år, og ble bestilt i 2014. Men oljekrisen og dårlige tider i næringen sørget for en utsettelse.Likevel, senest i januar i år, var næringsminister Monica Mæland (H) i Japan der hun satte i gang den høytidelige brenningen av det første stålet til skipet.Nå er hele byggingen annullert etter enighet mellom partene, opplyser Island Offshore. Det er store utfordringer i planleggingen av byggingen samt en kraftig økning i materialkostnader som er noen av årsakene i tillegg til nedgangen i offshoreindustrien.Island Offshore har nedbemannet kraftig og er i ferd med å restrukturere hele organisasjonen.Kanselleringen av kontrakten får ingen økonomiske konsekvenser for rederiet.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også