Norske hoteller får stadig flere overnattinger

Også i oktober gikk antall overnattinger på norske hoteller opp. Hele 1,8 millioner overnattinger ble registrert, noe som er 3 prosent mer enn i oktober i fjor.

scandic, hotell
Næringsliv

Antall overnattinger med norske gjester gikk opp med 5 prosent og endte på 1,4 millioner, mens i samme periode gikk antall utenlandske overnattinger ned med 2 prosent til 339.000 overnattinger, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).Sammenlignet med oktober i fjor gikk losjiomsetningen (kun for rommet, ikke inkludert mat og drikke) opp med 9 prosent. Gjennomsnittsprisen per rom endte på 943 kroner i oktober i år, en økning på 5 prosent fra samme måned i 2016.At det nærmet seg slutten på campingsesongen merkes også på oktober-tallene, med 169.000 overnattinger er det hele 14 prosents nedgang siden samme periode i fjor, men utenlandske overnattinger steg med 7 prosent. Antall norske overnattinger gikk ned med hele 17 prosent.Hyttegrendene merket en nedgang på 5 prosent i oktober i år sammenlignet med oktober i fjor, også her gikk antall norske overnattinger ned, mens antall utenlandske overnattinger steg.Svalbard blir stadig mer populært som turistmål. I oktober i år ble det registrert 8.000 overnattinger, noe som er en økning på 7 prosent sammenlignet med oktober i fjor.(©NTB)

ssb
hotell
Nyheter
Næringsliv