OECD-ledigheten på samme nivå som før finanskrisen

Arbeidsledigheten i OECD-landene er tilbake på samme nivå som den var før finanskrisen rammet i 2008, opplyser organisasjonen.

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling opplyser at den totale arbeidsledigheten i de 35 medlemslandene falt med 0,1 prosentpoeng i oktober. Dermed er ledigheten nede på 5,6 prosent, og nok en gang på samme nivå som i april 2008.OECD regner april det året som starten på den globale finanskrisen. Sent i 2009 og i begynnelsen av 2010 var ledigheten så høy som 8,5 prosent.Blant unge i alderen 15 til 24 i OECD-landene var ledigheten 11,8 prosent i oktober.I EU-landene var arbeidsledigheten i oktober 7,4 prosent, også ned 0,1 prosentpoeng. Det er fortsatt høyere enn i april 2008, da den var 6,8 prosent. EU opplevde den høyeste arbeidsledigheten i februar 2013, da den var 11 prosent.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også