Økonomer sår tvil om dansk BNP-statistikk

For tre uker siden meldte Danmarks Statistik at landets økonomi krympet med 0,6 prosent. Danske økonomer tviler på at tallene stemmer.

nyhavn

Nedgangen var ifølge byrået på 0,6 prosent i tredje kvartal, sammenlignet med kvartalet før. Etter å ha møtt kritikk fra økonomer, har Danmarks Statistik revidert statistikken, der det nye funnet var en nedgang i BNP på 0,5 prosent. Også det høres feil ut, ifølge økonomene.– La det være sagt med en gang. Jeg tror ikke på dagens tall, sier Nykredits sjeføkonom Tore Stramer.– Det er ganske enkelt ikke troverdig at dansk økonomi skal være den eneste i hele EU-området som opplever negativ vekst i årets tredje kvartal, legger Stramer til.Han får medhold fra Jyske Banks sjeføkonom Niels Rønholt.– Vi kan ikke få et så stort fall i BNP til å passe inn i vårt generelt positive bilde av konjunkturutviklingen i dansk økonomi, sier han.(©NTB)