Oslo kommune faser ut IT-driften

Oslo kommune skal ikke lenger drifte og vedlikeholde sine egne IT-plattformer. Nå fases drift og vedlikehold ut for å frigjøre midler til tjenesteutvikling.

Avtalen med konsulentselskapet Sopra Steria ble signert tirsdag, og har en varighet på opptil 10 år.– Vi skal ikke lenger eie infrastrukturen eller bruke tid på ordinære driftstjenester, dette overlater vi til Sopra Steria. Nå vil vi konsentrere oss om tjenesteutvikling og leveranser til de ansatte i Oslo kommune og til innbyggerne, sier direktør for Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune, Marit Forseth i en pressemelding.Ifølge Forseth vil det med den nye driftsplattformen bli mulig å etablere nye tjenester langt raskere enn tidligere.Oslo kommune bruker i dag over 80 prosent av sitt totale IT-budsjett på 1,3 milliarder kroner til drift og vedlikehold.(©NTB)