Pengene regner over Magnus Carlsen & Co

Næringsliv

For verdens beste sjakkspillere er det svært lukrativt å delta i sjakk-VM som nå arrangeres i Saudi-Arabia, skriver Aftenposten.Ifølge det internasjonale sjakkforbundet FIDE er nemlig premiepotten rekordstor. Den samlede premiesummen på to millioner dollar, eller 16,6 millioner kroner basert på dagens dollarkurs. Det skal være fem ganger større enn i lyn- og hurtigsjakk-VM i Berlin for to år siden.- Wow, fem ganger – det er mye. Jeg var ikke klar over at det var så mye, sier Jon Ludvig Hammer, også kjent som Norges nest beste sjakkspiller, til Aftenposten.Til årets VM har det møtt opp 90 spillere med over 2.600 i rating – mot 62 spillere under Qatar-VM i fjor. De store pengepremiene trekkes frem som en viktig motivasjonsfaktor.

magnus carlsen
sjakk
Nyheter
Næringsliv