Peru kaster ut nordkoreanske diplomater

Peru har erklært to nordkoreanske diplomater uønsket og har beordret dem til å forlate landet innen 15 dager.

Det går fram av en uttalelse fra landets utenriksdepartement.– Perus regjering har informert den nordkoreanske ambassaden om beslutningen om å erklære førstesekretær Pak Myong Chol og tredjesekretær Ji Hyok persona non grata, står det i uttalelsen.Årsaken er at de to skal ha gjort ting som «ikke er forenlig med deres offisielle oppgaver». Noen nærmere detaljer oppgis ikke.Utenriksdepartementet sier avgjørelsen også er knyttet til Nord-Koreas vedvarende brudd på FNs sikkerhetsråds resolusjoner mot spredning av atomvåpen, brudd peruanske myndigheter mener setter fred og sikkerhet i fare.Peru utviste den nordkoreanske ambassadøren Kim Hak-Chol i september, også da med henvisning til det lukkede landets atomprogram.(©NTB)