Regn oversvømmer bergensområdet

Kraftig regnvær har fredag kveld skapt store problemer for bilister og huseiere i bergensområdet.

Regnvær i Oslo. Foto: HegnarOnline

Bergens Tidende skriver om oversvømte kjellere og overvann på flere veier, noe som har gitt beredskapsetatene mye å gjøre. Statens vegvesen har kalt ut pumpebiler for å få vekk vannmengdene.– Vi oppfordrer bilistene til å kjøre forsiktig, slik at det ikke oppstår ulykker, sier Kjetil Larsen i Vegvesenet.Brannvesenet har rykket ut til oversvømte kjellere i Bergen og på Askøy.– Loggen vår består akkurat nå stort sett kun av vannmeldinger. Vi har flere patruljer ute i bergensområdet, sier operasjonsleder Bjarte Rebnor i Vest politidistrikt til avisa.Det er ventet opp mot 120 millimeter nedbør i området det neste døgnet. Meteorologene frykter enda mer nedbør lenger sør i Hordaland, hvor det fredag kveld også strømmet inn meldinger om mye vann som skapte problemer.(©NTB)