Rekordår avsluttet med fem nye lottomillionærer

Fem personer ble millionærer etter den siste lottotrekningen i 2017. Til sammen har 284 mennesker blitt lottomillionærer i løpet av året.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Trekningsredaktør Atle Onsrud Jensen har foreløpig ikke nådd fram til lørdagens vinnere, men kan opplyse at 284 lottomillionærer i løpet av et og samme år er ny rekord.– Aldri har så mange vunnet et sjusifret beløp på lotto i løpet av samme år, sier Jensen til NTB.Lotto-maskinen på Hamar avsluttet 2017 med å blande sammen denne vinnerrekka lørdag 30. desember: 6–8–13–18–22–25–30. Tilleggstallet ble 31.Fem rekker gikk inn med sju rette, og eierne av dem kan hver vente seg en premie på 3.181.620 kroner. To av dem er fra Buskerud, mens de tre andre er fra Telemark, Vest-Agder og Rogaland.Forklaringen bak det høye antallet lottovinnere i år er enkel, ifølge Jensen.–Vi har noen ekstra trekninger som kalles superlotto. Her er det en pengepott som øker og øker, og i år ar vi gjort det sånn at det antallet millioner som samles opp deles ut til det samme antallet personer. Før var dette tilfeldig, men i år har vi jo 150 vinnere bare der, sier han.(©NTB)

lotto
lotteri
Nyheter
Næringsliv