Rekordhandel på Black Friday

Overraskende sterk handelsvekst på årets Black Friday. 

Publisert 1. des. 2017 kl. 08.01
Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 02.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
Årets Black Friday var rekordsterk for norske kjøpesentre som opplevde en økning på 16,2 prosent fra i fjor.Hele resten av uken var også sterkere enn samme uke i fjor.
Totalt økte omsetningen i Black Friday-uken med 7,8 prosent, viser tall fra Kvarud Analyses julehandelsindeks.Mellom kl 22 torsdag kveld og kl 8 fredag morgen økte antall transaksjoner med 81 prosent sammenlignet med i fjor, ifølge ehandel.com.
– Vi så at flere butikker ”varmet opp” til Black Friday ved å gi gode tilbud dagene før. Det gjorde dette til en god kick-start på julehandelen, sier Bror Stende, direktør for Virke Faghandel. Også handelen på nett økte kraftig i forbindelse med Black Friday.Stende er overrasket over den sterke veksten. Virke hadde forventet en lavere vekst i år enn i fjor.– Mens vi i fjor så at Black Friday stjal litt omsetning fra de øvrige dagene i samme uke, ser vi ikke samme tendens i år. Det er helt klart at nordmenn har trykket denne tradisjonen til sitt bryst og gjort det til en dag for å starte på innkjøpene de trenger til jul, sier Stende..