Russiske skip skal ha levert drivstoff til Nord-Korea

Nord-Korea skal ha mottatt drivstoff fra russiske skip minst tre ganger i løpet av de siste månedene, ifølge sikkerhetskilder.

Soldater ved grensen til Nord-Korea - Foto: Scanpix
Næringsliv

Reuters siterer vesteuropeiske kilder som sier Russland dermed bryter FN-sanksjonene mot det nordkoreanske regimet.Leveringen skal ha funnet sted i oktober og november.– Russiske fartøyer har ved flere anledninger i år levert drivstoff til nordkoreanske fartøyer, og det er i strid med sanksjonene, sier en anonym kilde.En annen uavhengig kilde er også kjent med leveringene. Kilden kjenner imidlertid ikke til at den russiske regjeringen skal ha hatt noe med dette å gjøre.– Det er ikke bevis for at den russiske regjeringen står bak, men de russiske fartøyene er en livslinje til nordkoreanerne, sier kilden.FN meldte torsdag at fire fartøyer er ført opp på en liste over skip som skal nektes adgang til havner etter mistanke om at de har fraktet olje til Nord-Korea, i strid med FN-sanksjonene.Samme dag kritiserte USAs president Donald Trump Kina for å angivelig ha levert olje til nordkoreanske skip, noe Kina benekter.(©NTB)

russland
nord-korea
Nyheter
Næringsliv