Ryanair anerkjenner fagforbund for første gang

Ryanair har anerkjent det irske fagforbundet Impact som en forhandlingspartner. Det er første gang en fagorganisasjon anerkjennes av flyselskapet.

– Ryanair har torsdag morgen skrevet til fagforbundet Impact og bekreftet at vi anerkjenner Impact og deres pilotforening i Ryanair, heter det i en uttalelse fra selskapet.Ryanair uttalte i midten av desember for første gang at de ville åpne for fagforeninger, for å forhindre at Ryanair-flygerne gikk ut i julestreik.– Dette er en historisk merkedag og en av de viktigste hendelsene i europeisk luftfart dette tiåret. Norsk Flygerforbund, som organiserer norske Ryanair-piloter, har vært sentrale i dette arbeidet, sa generalsekretær Katinka Riksfjord Sporsem i Norsk Flygerforbund da kursendringen var et faktum.(©NTB)