Saltdal uten strøm julaften

Flere hundre innbyggere i Saltdal i Nordland var fortsatt strømløse like før midnatt julaften. Da hadde flere vært uten strøm i over tolv timer. 

Foto: Scanpix
Næringsliv

- Det er et større strømbrudd, trolig forårsaket av snøtyngden. To høyspentavganger har falt ut. Jeg vil anta at en tredel av Saltdal er uten strøm, fra Fauske til opp mot svenskegrensen, sier vaktingeniør Olve Solli i Nordlandsnett til Avisa Nordland i 14-tiden på julaften.Klokken 0.02 opplyser Nordlandsnett at Rognan har fått strømmen tilbake, men at Beiarn fortsatt er uten strøm. Det er usikkert hva feilen i Beiarn skyldes, og det er dermed vanskelig å bedømme innkoblingstidspunkt. Foreløpig tidspunkt er satt til 1.30.Strømbruddet skjedde ved 12-tiden julaften.– Vi er imponert over tålmodigheten til folk. At strømmen har vært nede så lenge på julaften er selvfølgelig ikke heldig, sier Solli til avisen.(©NTB)

saltdal
strømbrudd
Nyheter
Næringsliv