Spår økonomisk kollaps for Petter Northug

Petter Northugs lukrative sponsoravtaler avsluttes etter OL. I fredagens utgave av Finansavisen kan vi lese at eksperter frykter dramatisk inntektssvikt, samtidig som Coop kan ha skadet verdien av Northug-navnet for fremtiden.Hvor lenge orker Petter Northug 32. plasser i verdenscupen og 17. plasser i Norgescupen? Og hva er Northug verdt når resultatene uteblir? I ligningen for 2016 hadde han 5,7 millioner i inntekt og 14 millioner i formue.- Petter Northug er den langrennsløperen i verden som er best betalt. Men det forutsetter at han leverer sportslig, hvilket han har gjort med unntak av OL i Sotsji. Han er avhengig av å levere på et ekstremt nivå for å opprettholde verdien på avtalene, sier tidligere Swix-sjef Ulf Bjerknes til Finansavisen.«Noen avtaler reforhandles hvert år, mens andre løper over flere år. Utover det har jeg ingen kommentar», skriver Northug-manager Are Sørum Langås i en tekstmelding til Finansavisen.- Hvis han ikke forbedrer seg blir det dramatiske endringer økonomisk. Klæbo kan fort ta avtalene til Northug, sier Bjerknes som ikke utelukker at han forblir hos Coop.Rektor Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania tror på sponsortørke.- Sponsorene er ute etter at han presterer i sporet, hvilket gir oppmerksomhet i mediene. Hvis han ikke er på pallen etter løp vil verdien falle dramatisk. Alt har sin tid, og mye tyder på at han er i ferd med å gå ut av livssyklusen, sier Blindheim til Finansavisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også