Sprikende laksepris

Det er stor usikkerhet rundt lakseprisen etter en svært svak uke.

VIDAR RUUD

Inneværende uke har vært en meget krevende uke for eksportører, med prisfall på 10-15 kroner per kilo fra forrige fredag, melder Intrafish, ifølge TDN Finans.Hva prisene blir neste uke, gjenstår å se, og prisene IntraFish får oppgitt fredag spriker mye.Forrige fredag meldte Intrafish om en «pussig» prisoppgang i spotmarkedet. Prisene steg, tross laber interesse i Europa.- Vi har hørt om priser helt ned på under 40 kroner i Oslo. Det begynte med et prisfall på fem kroner per kilo på mandag, siden gikk det bare nedover. Det viser at prisoppgangen forrige fredag var falsk. Denne uken er vi forsiktige med å ta posisjoner, sier en eksportør til bransjenettstedet.En europeisk industrikilde hevder at det har blitt gjort handler helt ned til under 30 kroner kiloen levert til Polen inneværende uke. I dag er han avventende, og hadde ved 14-tiden fortsatt ikke handlet noe.- Oppdretterne prøver seg på litt over 50 kroner kiloen, men jeg tror det ender på 45-48 kroner per kilo for 3-6 kg. Lagrene er helt fulle - en kan rett og slett ikke fryse inn mer fisk. I tillegg er det mange som slakter også lørdag neste uke, så det er ikke så lite opptak, sier han.Snittprisene Intrafish har fått oppgitt:

  • 3-4 kg - 45-53 kroner
  • 4-5 kg - 46-55 kroner
  • 5-6 kg - 47-56 kroner
  • 6+  kg - 52-65 kroner