Stavanger-duo bygger Norges største bitcoin-fabrikk

De to Stavanger-gründerne Rein-Owe Flister og Kjetil Hove Pettersen satser flere titall millioner kroner for å bli Norges største utvinnere av bitcoins.

På Forus utenfor Stavanger skjer en av de største satsingene på bitcoin i Norge, skriver DN, som er på besøk på det som skal bli Norges største bitcoinfabrikk.– Her inne har vi 500 maskiner, sier Rein-Owe Flister, til avisen.Han har permisjon fra jobben som politimann. Nå satser han alt sammen med kameraten og it-eksperten Kjetil Hove Pettersen gjennom selskapet Kryptovault. De to vil trolig i løpet av kort tid bli de største på «mining» av kryptovaluta, såkalt utvinning, i Norge. Det er først og fremst bitcoin som gjelder for Kryptovault, men selskapet utvinner også andre kryptovalutaer som ethereum, litecoin og dash, ifølge DN.Siden i sommer er har de to investert rundt ti millioner kroner i kinesiske bitcoinmaskiner. Tre millioner kroner er hentet inn fra investorer, mens resten er tjent inn fra driften av maskinene.Stavanger-duoen forteller at mellom 70 og 80 prosent av maskinene til Kryptovault er leid ut til investorer, og at kundene betaler rundt 20.000 kroner i året for å leie en maskin hos Kryptovault.Med en bitcoin-kurs som har gått fra 2.700 dollar på sensommeren til nærmere 17.000 dollar nå, har det ikke manglet kunder.– Vi solgte oss nok for billig. Investorene hos oss har tjent inn investeringen på tre måneder, sier Flister til DN. De vil ikke røpe hvor store verdier de sitter med i bitcoin i dag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også