Stenmark støtter Johaug: – Hun stolte på legen sin, og det synes jeg man må få lov til

Den svenske alpinlegenden Ingemar Stenmark kaster seg inn i Therese Johaug-debatten. – Skal man kunne stole på en lege?

Næringsliv

Doping er blant temaene Stenmark deler sine tanker om i et større juleintervju med Expressen. Han bruker sakene til Johaug og den svenske mellomdistanseløperen Abeba Aregawi som eksempler på at ansvarsspørsmålet ikke trenger å være svart-hvitt.– Ta det som skjedde med Aregawi. Hun fikk hard medfart i Sverige til tross for at man aldri har kunnet bevise at hun var dopet. Ja, hun hadde fått i seg hjertemedisin, men var hun klar over det selv? Eller var det en lege som ga henne det? Skal man kunne stole på en lege? Jeg synes det er interessant å diskutere slike saker. Man må alltid forsøke å se alt fra ulike hold, sier Stenmark til Expressen og fortsetter:– Det samme gjelder Therese Johaug. Jeg tror ikke at hun dopet seg uten at det var en feil. Hun stolte på legen sin, og det synes jeg man må kunne få lov til.

therese johaug
ingemar stenmark
Nyheter
Næringsliv